ماده 127 مکرر قانون مجازات عمومی مصوب 1304

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو

ماده ۱۲۷ مکرر قانون مجازات عمومی مصوب ۱۳۰۴ مصوب ۱۳۰۴,۱۰,۲۳: منسوخه ۰۶/۰۴/۱۳۴۷)

۱ (منسوخه ۰۶/۰۴/۱۳۴۷ - هر کس بقصد اضرار یا جلب منفعت بتمام یا قسمتی از ابنیه و تاسیسات یا تزیینات و ملحقات و یا اشیاء و لوازم اماکن تاریخی مذکور در قانون حفظ آثار عتیقه مصوب سال ۱۳۰۹ که به ثبت آثار ملی رسیده است خرابی وارد آورد بحبس مجرد از ۲ تا ده سال محکوم میشود.

۲ (منسوخه ۰۶/۰۴/۱۳۴۷)– هر کس اشیاء و لوازم و همچنین مصالح و قطعات آثار ملی و تاریخی را از موزه ها و نمایشگاهها یا اماکن تاریخی و مذهبی و یا سایر اماکن که تحت حفاظت و نظارت دولت است سرقت کند یا با علم بمسروقه بودن اشیاء و لوازم مذکور را بخرد یا پنهان دارد به حبس مجرد از ۲ تا ۵ سال محکوم میشود.

۳ (منسوخه ۰۶/۰۴/۱۳۴۷)– هر کس بدون اجازه وزارت فرهنگ و هنر در مجاورت آثار ملی و بناهای تاریخی تا شعاعی که آن وزارت تعیین و آگهی میکند مبادرت بعملیاتی نماید که سبب تزلزل بنیان آنها شود یا در نتیجه آن عملیات بآثار و بناهای مذکور خرابی یا لطمه وارد آید بحبس تادیبی از ۱ تا ۳ سال محکوم می شود.

۴ (منسوخه ۰۶/۰۴/۱۳۴۷)– هر کس اشیاء عتیقه مذکور در قانون حفظ آثار عتیقه را بدون رعایت ترتیبات مقرر در قانون مزبور از کشور خارج سازد بحبس تادیبی از ۱ تا ۳ سال محکوم می شود.

شروع به ارتکاب جرم مذکور در این بند در حکم ارتکاب خواهد بود.

۵ (منسوخه ۰۶/۰۴/۱۳۴۷)– هر کس بدون رعایت ترتیبات مقرر در قانون حفظ آثار عتیقه بقصد بدست آوردن اشیاء عتیقه در اراضی و تپه ها و اماکن تاریخی حفاری کند بحبس تادیبی از ۶ ماه تا ۳ سال محکوم می شود ولو آنکه اراضی و تپه ها و اماکن ملک شخصی او باشد.

۶ (منسوخه ۰۶/۰۴/۱۳۴۷)– هر کس به اراضی و تپه ها و اماکن تاریخی که به ثبت آثار ملی رسیده و مالک خصوصی نداشته باشد بقصد استفاده تجاوز کند بحبس تادیبی از۶ ماه تا ۲ سال محکوم می شود مشروط بر آن که وزارت فرهنگ و هنر قبلا حدود و مشخصات این قبیل مناطق را در محل تعیین و علامتگذاری کرده باشد.

۷ (منسوخه ۰۶/۰۴/۱۳۴۷)– کسانیکه بخواهند خرید یا فروش اشیاء عتیقه را شغل خود قرار دهند باید از وزارت فرهنگ و هنر تحصیل پروانه کنند. ترتیب و شرایط صدور پروانه طبق آیین نامه ای که به تصویب وزارت فرهنگ و هنر خواهد رسید تعیین می شود.

وزارت فرهنگ و هنر از ادامه کار کسانی که تحصیل پروانه نکنند جلوگیری خواهد کرد و بعلاوه متخلفین بحبس تادیبی از دو ماه تا شش ماه محکوم می شوند.

تبصره ۱ (منسوخه ۰۶/۰۴/۱۳۴۷)– کسانیکه تا تاریخ تصویب این قانون بخرید یا فروش اشیاء عتیقه اشتغال دارند باید ظرف سه ماه از اجرای قانون تقاضای پروانه کنند در غیراینصورت مشمول مقررات این بند خواهند بود. وزارت فرهنگ و هنر نیز پس از احراز شرایط مقرر در آیین نامه پروانه بنام آنان صادر خواهد کرد.

تبصره ۲ (منسوخه ۰۶/۰۴/۱۳۴۷)– کسانیکه تا تاریخ تصویب این قانون بخرید یا فروش اشیاء عتیقه اشتغال دارند در صورتیکه ظرف شش ماه از تاریخ تصویب این قانون صورت ریز اشیاء خود را به وزارت فرهنگ و هنر تسلیم کنند اشیاء صورت داده شده مجاز شناخته می شود متخلفین از مقررات این تبصره از یک ماه تا سه ماه حبس تادیبی محکوم می شوند.

شرایط و ترتیب تسلیم صورت اشیاء مذکور و همچنین شرایط خرید و فروش اشیاء مذکور بعد از تسلیم صورت ریز اشیاء بموجب آیین نامه ای خواهد بود که به تصویب وزارت فرهنگ و هنر برسد.

۸ (منسوخه ۰۶/۰۴/۱۳۴۷)– کسانیکه خلاف ترتیب مقرر در قانون حفظ آثار عتیقه اشیاء عتیقه ثبت شده در فهرست آثار ملی را با علم و اطلاع از ثبت آن بفروش برسانند بحبس تادیبی از سه ماه تا یک سال محکوم می شوند.

۹ (منسوخه ۰۶/۰۴/۱۳۴۷)– هر کس با اندود کردن یا رنگ زدن یا رسم کردن نقوش یا خطوط یا حک کردن و امثال آن آثار ثبت شده در فهرست آثار ملی را مستور کند یا موجب تغییر صورت و شکل یا وارد آمدن لطمه بتمام یا قسمتی از آنها بشود بحبس تادیبی از ۶ ماه تا دو سال و پرداخت غرامت از بیست هزار تا دویست هزار ریال محکوم می شود.

۱۰ (منسوخه ۰۶/۰۴/۱۳۴۷)– هر کس خلاف ترتیب مقرر در قانون حفظ آثار عتیقه به مرمت یا تعمیر یا تغییر و تجدید بنا و تزیینات ابنیه و آثار ثبت شده در فهرست آثار ملی مبادرت کند بحبس تادیبی از ۲ تا ۶ ماه محکوم خواهد شد.

۱۱ (منسوخه ۰۶/۰۴/۱۳۴۷)– هر کس اشیاء عتیقه مذکور در قانون حفظ آثار عتیقه را بر حسب تصادف و اتفاق بدست آورد اگر چه در ملک خود او باشد باید حداکثر طرف ۱۵ روز بوزارت فرهنگ و هنر یا نمایندگان آن و یا مامورین انتظامی اطلاع دهد.

متخلفان از دستور این بند به ۳ ماه تا یکسال حبس تادیبی و پرداخت پنجهزار تا پنجاه هزار ریال جریمه نقدی محکوم می شوند.

۱۲ (منسوخه ۰۶/۰۴/۱۳۴۷)– در مورد جرایم مذکور در ماده ۱۲۷ قانون مجازات عمومی و این ماده که وسیله اشخاص حقوقی انجام میشود هر یک از مدیران و مسیولان که دستور دهنده باشند بر حسب مورد به مجازاتهای مقرر محکوم می شوند.

۱۳ (منسوخه ۰۶/۰۴/۱۳۴۷)– اشیاء حاصله از جرایم مذکور در ماده ۱۲۷ و این ماده تحت نظر وزارت فرهنگ و هنر توقیف می شود و در صورت محکومیت مرتکب دادگاه بنفع وزارت فرهنگ و هنر حکم بضبط اموال مذکور خواهد داد.

۱۴ (منسوخه ۰۶/۰۴/۱۳۴۷)– در کلیه جرایم مذکور در ماده ۱۲۷ قانون مجازات عمومی و این ماده وزارت فرهنگی و هنر بر حسب مورد شاکی یا مدعی خصوصی محسوب می شود.