نظریه شماره 7/99/1898 مورخ 1400/02/11 اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره پذیرش یا عدم پذیرش احتساب مدت تحصیل در سنوات خدمات دولتی

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
نظریه مشورتی 7/99/1898
شماره نظریه۷/۹۹/۱۸۹۸
شماره پرونده۹۹-۵۸-۱۸۹۸ ع
تاریخ نظریه۱۴۰۰/۰۲/۱۱
موضوع نظریهحقوق عمومی
محور نظریهسنوات خدمات دولتی

چکیده نظریه شماره 7/99/1898 مورخ 1400/02/11 اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره پذیرش یا عدم پذیرش احتساب مدت تحصیل در سنوات خدمات دولتی: اصل بر عدم پذیرش مدت تحصیل در سنوات خدمت دولتی است و موارد خلاف آن نیاز به تجویز و صراحت قانونی دارد. همچنین صندوق بازنشستگی کشوری در صورتی که طرف دعوی قرار گرفته و محکوم‌علیه واقع شود، وفق تبصره ماده ۱۱ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری، علاوه بر اجرای حکم، مکلف به رعایت مفاد آن در موارد مشابه است.

استعلام

خواهشمند است دستور فرمایید در خصوص قابل احتساب بودن سوابق چهار سال ایام تحصیل قضات در مدرسه عالی قضایی طلاب قم به عنوان سابقه دولتی و پذیرش و انتقال کسور بازنشستگی ایام مزبور توسط صندوق بازنشستگی کشوری صرف‌نظر از طرح یا عدم طرح دعوا به طرفیت صندوق بازنشستگی کشوری و نیز عدم طرح دعوا به طور کلی از سوی مستخدم، به لحاظ تضییع حقوق دارندگان مدارک تحصیلی مزبور صراحتا اعلام نظر فرمایید.

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

۱_ اصل بر عدم پذیرش مدت تحصیل در سنوات خدمت دولتی است و صرف تعهد خدمتی در دستگاه‌های دولتی بابت ایام تحصیل، مفید احتساب مدت تحصیل به عنوان سابقه خدمت دولتی و پذیرش آثار آن نیست و لایحه قانونی تأسیس مدرسه عالی تربیتی و قضایی طلاب مصوب ۲۹/۱۰/۱۳۵۸ شورای انقلاب و اساسنامه این مدرسه مصوب ۲۰/۱۲/۱۳۶۴ شورای عالی انقلاب فرهنگی، هیچ حکمی در این خصوص ندارند و تنها به تعهد خدمتی اشاره کرده‌اند؛ لذا اصل این موضوع نیاز به تجویز و صراحت قانونی دارد که موجود نیست. ضمنا مفاد دادنامه شماره ۱۱۶ مورخ ۲۹/۲/۱۳۸۷ هیأت عمومی دیوان عدالت اداری مؤید این نظر است.

۲_ صندوق بازنشستگی کشوری در صورتی که طرف دعوی قرار گرفته و محکوم‌علیه واقع شود، وفق تبصره ماده ۱۱ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب ۱۳۹۲ علاوه بر اجرای حکم، مکلف به رعایت مفاد آن در موارد مشابه و اقدامات بعدی خود است و در غیر این صورت، باید از طریق طرح دعوی و اخذ دادنامه قطعی از دیوان، آن صندوق را مکلف کرد. همچنین در صورت تعدد موارد، ظرفیت صدور رأی ایجاد رویه موضوع بند ۳ ماده ۱۲ و ماده ۹۰ این قانون، فراهم است.

مواد قانونی

جستارهای وابسته