رای دادگاه درباره تخریب خودرو به عنوان مقدمه ارتکاب سرقت (دادنامه شماره ۹۲۰۹۹۷۰۲۲۴۱۰۱۰۷۴): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات رای دادگاه تجدیدنظر (کیفری)|شماره دادنامه=۹۲۰۹۹۷۰۲۲۴۱۰۱۰۷۴|تاریخ دادنامه=۱۳۹۲/۰۸/۲۱|نوع رأی=رأی شعبه|تاریخ شعبه=شعبه ۴۱ دادگاه تجدید نظر استان تهران|قاضی=محمد کیالاشکی{{سخ}}عبدالعلی قنبری{{سخ}}قاسمی|موضوع=تخریب خودرو به عنوان مق...» ایجاد کرد)
 
(افزودن لینک درون ویکی)
 
خط ۱: خط ۱:
{{جعبه اطلاعات رای دادگاه تجدیدنظر (کیفری)|شماره دادنامه=۹۲۰۹۹۷۰۲۲۴۱۰۱۰۷۴|تاریخ دادنامه=۱۳۹۲/۰۸/۲۱|نوع رأی=رأی شعبه|تاریخ شعبه=شعبه ۴۱ دادگاه تجدید نظر استان تهران|قاضی=محمد کیالاشکی{{سخ}}عبدالعلی قنبری{{سخ}}قاسمی|موضوع=تخریب خودرو به عنوان مقدمه ارتکاب سرقت}}'''چکیده دادنامه و رای دادگاه درباره تخریب خودرو به عنوان مقدمه ارتکاب سرقت''': تخریب پلاک، کاپوت یا شیشه خودرو از مقدمات بزه سرقت خودرو محسوب و جرم مستقل تلقی نمی شود.  
{{جعبه اطلاعات رای دادگاه تجدیدنظر (کیفری)|شماره دادنامه=۹۲۰۹۹۷۰۲۲۴۱۰۱۰۷۴|تاریخ دادنامه=۱۳۹۲/۰۸/۲۱|نوع رأی=رأی شعبه|تاریخ شعبه=شعبه ۴۱ دادگاه تجدید نظر استان تهران|قاضی=محمد کیالاشکی{{سخ}}عبدالعلی قنبری{{سخ}}قاسمی|موضوع=تخریب خودرو به عنوان مقدمه ارتکاب سرقت}}'''چکیده دادنامه و رای دادگاه درباره تخریب خودرو به عنوان مقدمه ارتکاب سرقت''': [[تخریب]] پلاک، کاپوت یا شیشه خودرو از مقدمات [[بزه]] [[سرقت]] خودرو محسوب و جرم مستقل تلقی نمی شود.  


== رأی دادگاه بدوی ==
== رأی دادگاه بدوی ==


در خصوص اتهام الف. آقای ع.الف. فرزند ع.، ۴۰ ساله، شغل آزاد، مقیم تهران، متأهل، دارای سابقه کیفری و بازداشت به لحاظ عجز از تودیع وثیقه، دایر بر: ۱. سرقت یک دستگاه خودروی پراید به شماره انتظامی ...، ۲. سرقت دستگاه های کامپیوتر (ECU) شکات، ۳. سرقت یک جفت پلاک انتظامی، ۴. الصاق پلاک دیگر به خودرو، ۵. تخریب پلاک خودروی سرقتی حسب شکایت شکات آقایان و خانم ها: ۱. م.ک. یک دستگاه خودروی پراید ...، ۲. ر.م. یک دستگاه انژکتور و پنل و پخش صوتی و مدارک، ۳. م.ف. انژکتور ECU و ۴. ح.الف.ECU و دو جفت باند ۵. س.ش. یک دستگاه ECU و ۶. م.ح. ۷. م.و. ۸. م.د. ۹. الف.د. ۱۰. ح.الف. ۱۱. م.م. ۱۲. ع.ر. ۱۳. ع.ن. ۱۴. الف.الف. ۱۵. ع.ب. ۱۶. ن.چ. ۱۷. م.ش. ۱۸. ک.ب. ۱۹. ق. س. ۲۰. ح. ت. ۲۱. ی. ص. ۲۲. م. ف. ۲۳. م. ش. ۲۴. ق. ص. ۲۵. ح. گ. ۲۶. الف.ر. ۲۷. م.الف. ۲۸. م.ن. ۲۹. ع.ش. ۳۰. ح.الف. ۳۱. ع.د. ۳۲. م.ک. ۳۳. ش.ک. ۳۴. ج.ز. ۳۵. ع.س. ۳۶. س.ن. ۳۷. م.د. ۳۸. الف.ز. ۳۹. ر.ص. ۴۰. ح.خ. ۴۱. م.ط. ۴۲. م.ش. ۴۳. س.م. ۴۴. ذ.ن. ۴۵. الف.خ. ۴۶. ح.ع. ۴۷. ج.ص. ۴۸. ج.ب. همگی سرقت دستگاه کامپیوتری ECU و ۴۹. آقای ح.گ. سرقت یک دستگاه باطری. در خصوص اتهام آقای ص.خ. فرزند م.، ۴۰ ساله، مقیم تهران، شغل آزاد و متأهل و دارای سابقه کیفری و بازداشت به لحاظ عجز از تودیع وثیقه دایر بر تحصیل (خریداری) سه دستگاه (ECU) مسروقه، دادگاه با توجه به محتویات پرونده و تحقیقات به عمل آمده و موضوع کیفرخواست شماره ۹۸۲-۹۰ صادره از دادسرای ناحیه ۱۴ تهران و گزارش ضابطین و کشف اموال مال باختگان ردیف های اول الی چهارم و تحویل به آنها و اعتراف متهمان به ارتکاب بزه های انتسابی در محضر دادگاه و سایر قرائن منعکس در پرونده بزهکاریشان را محرز دانسته و مستندا به مواد ۴۷ و ۶۶۱ و ۶۶۷ و ۶۷۷ و ۶۶۲ و ۷۲۰ قانون مجازات اسلامی حکم به محکومیت متهم ردیف اول به تحمل سه سال حبس تعزیری و تحمل ۷۴ ضربه شلاق تعزیری بابت سرقت و رد عین یا مثل یا قیمت اموال مسروقه در حق مالباختگان و تحمل یک سال حبس تعزیری بابت الصاق پلاک دیگری روی اتومبیل مسروقه پراید و تحمل شش ماه حبس تعزیری بابت تخریب پلاک خودرو و متهم ردیف دوم به تحمل دو سال حبس تعزیری با احتساب ایام بازداشت قبلی و تحمل ۷۴ ضربه شلاق تعزیری صادر و اعلام می گردد. با توجه به جرایم ارتکابی متهمین، دادگاه با اختیارات حاصله از ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی از باب تتمیم مجازات متهم ردیف اول را به مدت ۵ سال به منع اقامت در تهران و اقامت اجباری در شهرستان ایرانشهر و متهم ردیف دوم را به مدت دو سال به منع اقامت در تهران و اقامت اجباری به مدت یاد شده در شهرستان رودان استان هرمزگان محکوم می نماید. رأی صادره حضوری و ظرف مدت بیست روز پس از ابلاغ، قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
در خصوص [[اتهام]] الف. آقای ع.الف. فرزند ع.، ۴۰ ساله، شغل آزاد، مقیم تهران، متأهل، دارای سابقه کیفری و [[بازداشت]] به لحاظ عجز از تودیع [[وثیقه]]، دایر بر: ۱. سرقت یک دستگاه خودروی پراید به شماره انتظامی ...، ۲. سرقت دستگاه های کامپیوتر (ECU) [[شاکی|شکات]]، ۳. سرقت یک جفت پلاک انتظامی، ۴. الصاق پلاک دیگر به خودرو، ۵. تخریب پلاک خودروی سرقتی حسب [[شکایت]] شکات آقایان و خانم ها: ۱. م.ک. یک دستگاه خودروی پراید ...، ۲. ر.م. یک دستگاه انژکتور و پنل و پخش صوتی و مدارک، ۳. م.ف. انژکتور ECU و ۴. ح.الف.ECU و دو جفت باند ۵. س.ش. یک دستگاه ECU و ۶. م.ح. ۷. م.و. ۸. م.د. ۹. الف.د. ۱۰. ح.الف. ۱۱. م.م. ۱۲. ع.ر. ۱۳. ع.ن. ۱۴. الف.الف. ۱۵. ع.ب. ۱۶. ن.چ. ۱۷. م.ش. ۱۸. ک.ب. ۱۹. ق. س. ۲۰. ح. ت. ۲۱. ی. ص. ۲۲. م. ف. ۲۳. م. ش. ۲۴. ق. ص. ۲۵. ح. گ. ۲۶. الف.ر. ۲۷. م.الف. ۲۸. م.ن. ۲۹. ع.ش. ۳۰. ح.الف. ۳۱. ع.د. ۳۲. م.ک. ۳۳. ش.ک. ۳۴. ج.ز. ۳۵. ع.س. ۳۶. س.ن. ۳۷. م.د. ۳۸. الف.ز. ۳۹. ر.ص. ۴۰. ح.خ. ۴۱. م.ط. ۴۲. م.ش. ۴۳. س.م. ۴۴. ذ.ن. ۴۵. الف.خ. ۴۶. ح.ع. ۴۷. ج.ص. ۴۸. ج.ب. همگی سرقت دستگاه کامپیوتری ECU و ۴۹. آقای ح.گ. سرقت یک دستگاه باطری. در خصوص اتهام آقای ص.خ. فرزند م.، ۴۰ ساله، مقیم تهران، شغل آزاد و متأهل و دارای سابقه کیفری و بازداشت به لحاظ عجز از تودیع وثیقه دایر بر تحصیل (خریداری) سه دستگاه (ECU) مسروقه، دادگاه با توجه به محتویات پرونده و [[تحقیقات مقدماتی|تحقیقات]] به عمل آمده و موضوع [[کیفرخواست]] شماره ۹۸۲-۹۰ صادره از [[دادسرای عمومی و انقلاب|دادسرای]] ناحیه ۱۴ تهران و گزارش [[ضابطین خاص|ضابطین]] و کشف اموال مال باختگان ردیف های اول الی چهارم و تحویل به آنها و اعتراف متهمان به ارتکاب بزه های انتسابی در محضر دادگاه و سایر [[قرینه|قرائن]] منعکس در پرونده بزهکاریشان را محرز دانسته و مستندا به مواد [[ماده ۴۷ قانون مجازات اسلامی|۴۷]] و [[ماده ۶۶۱ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات)|۶۶۱]] و [[ماده ۶۶۷ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات)|۶۶۷]] و ۶۷۷ و [[ماده ۶۶۲ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات)|۶۶۲]] و [[ماده ۷۲۰ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات)|۷۲۰ قانون مجازات اسلامی]] حکم به محکومیت متهم ردیف اول به تحمل سه سال [[حبس]] [[تعزیر|تعزیری]] و تحمل ۷۴ ضربه شلاق تعزیری بابت سرقت و رد [[عین]] یا [[مال مثلی|مثل]] یا قیمت اموال مسروقه در حق مالباختگان و تحمل یک سال حبس تعزیری بابت الصاق پلاک دیگری روی اتومبیل مسروقه پراید و تحمل شش ماه حبس تعزیری بابت تخریب پلاک خودرو و متهم ردیف دوم به تحمل دو سال حبس تعزیری با احتساب ایام بازداشت قبلی و تحمل ۷۴ ضربه شلاق تعزیری صادر و اعلام می گردد. با توجه به جرایم ارتکابی متهمین، دادگاه با اختیارات حاصله از [[ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی]] از باب تتمیم مجازات متهم ردیف اول را به مدت ۵ سال به منع اقامت در تهران و اقامت اجباری در شهرستان ایرانشهر و متهم ردیف دوم را به مدت دو سال به منع اقامت در تهران و اقامت اجباری به مدت یاد شده در شهرستان رودان استان هرمزگان محکوم می نماید. رأی صادره حضوری و ظرف مدت بیست روز پس از [[ابلاغ]]، قابل [[تجدیدنظر خواهی|تجدیدنظرخواهی]] در [[دادگاه تجدیدنظر|محاکم تجدیدنظر استان]] تهران می باشد.


رئیس شعبه ۱۱۲۴ دادگاه عمومی جزایی تهران کیالاشکی  
رئیس شعبه ۱۱۲۴ دادگاه عمومی جزایی تهران کیالاشکی  
خط ۹: خط ۹:
= رأی دادگاه تجدیدنظر استان =
= رأی دادگاه تجدیدنظر استان =


در این پرونده آقای ع.الف. به طرفیت شکات پرونده از دادنامه ۲۵۰۹۶۴ ۱۸/۸/۹۰ شعبه ۱۱۲۴ دادگاه عمومی جزایی تهران که در مهلت مقرر قانونی تجدیدنظرخواهی نموده است که به موجب دادنامه فوق الذکر تجدیدنظرخواه از جهت سرقت اتومبیل پراید و وسایل مکشوفه از ماشین پراید و انژکتورها و کامپیوتر ماشینهای شکات و تخریب پلاکها و استفاده از پلاک مسروقه به مجازاتهای مقرره در دادنامه بدوی و تتمیم تعزیر و رد اموال به شرح مذکور در دادنامه حسب مواد استنادی قانونی در دادنامه بدوی محکوم گردیده است. حال با توجه به گزارش اولیه مأمورین کاشف و وسایل مکشوفه و اظهارات تجدیدنظرخواه و اظهارات شکات و شکوائیه های شکات جرم ارتکابی تجدیدنظرخواه از جهت سرقت اتومبیل پراید و ابزار و وسایل از اتومبیل های شکات از پنل ضبط و انژکتور کامپیوتر و وجوه نقدی و مدارک و اسناد و پلاک ماشین با تخریب کاپوت و شیشه ماشین و در بعضی از سرقتها استفاده از پلاک مسروقه محرز میباشد که بخشی از وسایل و ابزار و مدارک و اسناد مسروقه و اتومبیل مسرقه به مالباختگان مسترد گردیده است و با توجه به اینکه سارق چهار سابقه سرقت داشته است با استناد به مواد ۶۵۶ قانون مجازات اسلامی از بند ۳ آن و ۶۶۱ و ۶۶۷ و ۷۲۰ قانون مجازات اسلامی بر تعیین مجازات و رد اموال مسترد نشده شکات یا قیمت و مثل آن برای جرم سرقت اتومبیل و ابزار و وسایل ماشینهای شکات توأم با تخریب با رعایت بند ۳ از ماده ۲۲ قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب و ماده ۴۷ قانون مجازات اسلامی و با اختیار از تبصره ۴ ماده ۲۲ قانون تشکیل دادگاههای عمومی و انقلاب ایرادی وارد نمیباشد و اما جرم تخریب پلاک مسروقه و تخریب کاپوت یا شیشه ماشینها از مقدمات جرم سرقت محسوب و جرم مستقل تلقی نمیگردد و طبق بند یک از قسمت ب از ماده ۲۵۷ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری نقض و طبق ماده ۱۷۷ قانون مذکور تبرئه میگردد. و اما جرم ارتکابی استفاده از پلاک مسروقه و تعیین مجازات برای آن به مدت شش ماه حبس با اختیار حاصل از تبصره ۲ ماده ۲۲ قانون تشکیل دادگاههای عمومی و انقلاب حسب ماده استنادی قانونی ذکر شده ایرادی وارد نمیباشد و با توجه به اینکه مجازاتهای تعیین شده مؤثر در بازدارندگی خواهد بود تتمیم تعزیر حذف میگردد و با این ترتیب رأی صادره راجع به سرقت و استفاده از پلاک مسروقه با اصلاحی که صورت گرفت بلااشکال میباشد و طبق بند الف از ماده ۲۵۷ قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب رأی تأیید میگردد و این رأی قطعی است.
در این پرونده آقای ع.الف. به طرفیت شکات پرونده از [[دادنامه]] ۲۵۰۹۶۴ ۱۸/۸/۹۰ شعبه ۱۱۲۴ دادگاه عمومی جزایی تهران که در مهلت مقرر قانونی تجدیدنظرخواهی نموده است که به موجب دادنامه فوق الذکر تجدیدنظرخواه از جهت سرقت اتومبیل پراید و وسایل مکشوفه از ماشین پراید و انژکتورها و کامپیوتر ماشینهای شکات و تخریب پلاکها و استفاده از پلاک مسروقه به مجازاتهای مقرره در دادنامه بدوی و تتمیم تعزیر و رد اموال به شرح مذکور در دادنامه حسب مواد استنادی قانونی در دادنامه بدوی محکوم گردیده است. حال با توجه به گزارش اولیه مأمورین کاشف و وسایل مکشوفه و اظهارات تجدیدنظرخواه و اظهارات شکات و شکوائیه های شکات جرم ارتکابی تجدیدنظرخواه از جهت سرقت اتومبیل پراید و ابزار و وسایل از اتومبیل های شکات از پنل ضبط و انژکتور کامپیوتر و وجوه نقدی و مدارک و اسناد و پلاک ماشین با تخریب کاپوت و شیشه ماشین و در بعضی از سرقتها استفاده از پلاک مسروقه محرز میباشد که بخشی از وسایل و ابزار و مدارک و اسناد مسروقه و اتومبیل مسرقه به مالباختگان مسترد گردیده است و با توجه به اینکه سارق چهار سابقه سرقت داشته است با استناد به مواد [[ماده ۶۵۶ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات)|۶۵۶ قانون مجازات اسلامی]] از بند ۳ آن و ۶۶۱ و ۶۶۷ و ۷۲۰ قانون مجازات اسلامی بر تعیین مجازات و رد اموال مسترد نشده شکات یا قیمت و مثل آن برای جرم سرقت اتومبیل و ابزار و وسایل ماشینهای شکات توأم با تخریب با رعایت بند ۳ از ماده ۲۲ قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب و ماده ۴۷ قانون مجازات اسلامی و با اختیار از تبصره ۴ ماده ۲۲ قانون تشکیل دادگاههای عمومی و انقلاب ایرادی وارد نمیباشد و اما جرم تخریب پلاک مسروقه و تخریب کاپوت یا شیشه ماشینها از مقدمات جرم سرقت محسوب و جرم مستقل تلقی نمیگردد و طبق بند یک از قسمت ب از [[ماده ۲۵۷ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب ۱۳۷۸|ماده ۲۵۷ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری]] نقض و طبق [[ماده ۱۷۷ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب ۱۳۷۸|ماده ۱۷۷ قانون]] مذکور [[برائت|تبرئه]] میگردد. و اما جرم ارتکابی استفاده از پلاک مسروقه و تعیین مجازات برای آن به مدت شش ماه حبس با اختیار حاصل از تبصره ۲ ماده ۲۲ قانون تشکیل دادگاههای عمومی و انقلاب حسب ماده استنادی قانونی ذکر شده ایرادی وارد نمیباشد و با توجه به اینکه مجازاتهای تعیین شده مؤثر در بازدارندگی خواهد بود تتمیم تعزیر حذف میگردد و با این ترتیب رأی صادره راجع به سرقت و استفاده از پلاک مسروقه با اصلاحی که صورت گرفت بلااشکال میباشد و طبق بند الف از ماده ۲۵۷ قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب رأی تأیید میگردد و این رأی قطعی است.


رئیس شعبه ۴۱ دادگاه تجدیدنظر استان تهران مستشار دادگاه
رئیس شعبه ۴۱ دادگاه تجدیدنظر استان تهران [[مستشار]] دادگاه


قنبری قاسمی  
قنبری قاسمی  


در این پرونده آقای ع.الف. محکوم علیه قطعی دادنامه ۵۱۳۶ -۲۵/۱۰/۹۰ شعبه ۴۱ دادگاه تجدیدنظر استان تهران و دادنامه ۱۰۰۰۵۱۴-۲۱/۴/۹۱ شعبه ۱۰۳۵ دادگاه عمومی جزایی تهران و دادنامه ۳۰۰۹۲۱-۱۸/۱۰/۸۹ شعبه ۱۱۵۴ دادگاه عمومی جزایی تهران و با توجه به دادنامه ۱۱۲۶-۱۴/۱۲/۸۹ ناظر بر دادنامه ۳۰۰۹۲۱-۱۸/۱۰/۸۹ تقاضای اعمال ماده ۱۸۴ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری را نموده در اجرای بند ب از ماده فوق الذکر آرای صادره فوق الذکر نقض می گردد و با توجه به اینکه یک ششم حبس مقرر در دادنامه ۳۰۰۹۲۱-۱۸/۱۰/۸۹ طبق دادنامه ۱۱۲۶-۱۴/۱۲/۸۹ تقلیل یافته است به ۳۵ ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق و رد اموال مسروقه به شرح در دادنامه های فوق الذکر اگر مسترد نگردیده باشد بابت جرایم سرقت های موضوع ماده ۶۵۶ و ۶۶۱ قانون مجازات اسلامی و استفاده از پلاک دو ماشین دیگر موضوع ماده ۷۲۰ قانون مجازات اسلامی ۱۳۷۵ محکوم می گردد و رأی قطعی است .
در این پرونده آقای ع.الف. [[محکوم علیه]] قطعی دادنامه ۵۱۳۶ -۲۵/۱۰/۹۰ شعبه ۴۱ دادگاه تجدیدنظر استان تهران و دادنامه ۱۰۰۰۵۱۴-۲۱/۴/۹۱ شعبه ۱۰۳۵ دادگاه عمومی جزایی تهران و دادنامه ۳۰۰۹۲۱-۱۸/۱۰/۸۹ شعبه ۱۱۵۴ دادگاه عمومی جزایی تهران و با توجه به دادنامه ۱۱۲۶-۱۴/۱۲/۸۹ ناظر بر دادنامه ۳۰۰۹۲۱-۱۸/۱۰/۸۹ تقاضای اعمال ماده ۱۸۴ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری را نموده در اجرای بند ب از ماده فوق الذکر آرای صادره فوق الذکر نقض می گردد و با توجه به اینکه یک ششم حبس مقرر در دادنامه ۳۰۰۹۲۱-۱۸/۱۰/۸۹ طبق دادنامه ۱۱۲۶-۱۴/۱۲/۸۹ تقلیل یافته است به ۳۵ ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق و رد اموال مسروقه به شرح در دادنامه های فوق الذکر اگر مسترد نگردیده باشد بابت جرایم سرقت های موضوع ماده ۶۵۶ و ۶۶۱ قانون مجازات اسلامی و استفاده از پلاک دو ماشین دیگر موضوع ماده ۷۲۰ قانون مجازات اسلامی ۱۳۷۵ محکوم می گردد و رأی قطعی است .


رئیس شعبه ۴۱ دادگاه تجدیدنظر استان تهران مستشار دادگاه
رئیس شعبه ۴۱ دادگاه تجدیدنظر استان تهران مستشار دادگاه


قنبری قاسمی  
قنبری قاسمی  
== مواد مرتبط ==
* [[ماده ۶۶۱ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات)]]
* [[ماده ۶۶۲ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات)]]
* [[ماده ۶۶۷ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات)]]
* [[ماده ۶۵۶ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات)]]
* [[ماده ۷۲۰ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات)]]


[[رده:آراء و دادنامه های کیفری صادره از دادگاه در سال ۱۳۹۲]]
[[رده:آراء و دادنامه های کیفری صادره از دادگاه در سال ۱۳۹۲]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۹ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۲۲:۵۴

رای دادگاه تجدیدنظر شماره
شماره دادنامه۹۲۰۹۹۷۰۲۲۴۱۰۱۰۷۴
تاریخ دادنامه۱۳۹۲/۰۸/۲۱
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعدادگاه تجدیدنظر استان
گروه رأیرای کیفری
موضوعتخریب خودرو به عنوان مقدمه ارتکاب سرقت
قاضیمحمد کیالاشکی
عبدالعلی قنبری
قاسمی

چکیده دادنامه و رای دادگاه درباره تخریب خودرو به عنوان مقدمه ارتکاب سرقت: تخریب پلاک، کاپوت یا شیشه خودرو از مقدمات بزه سرقت خودرو محسوب و جرم مستقل تلقی نمی شود.

رأی دادگاه بدوی

در خصوص اتهام الف. آقای ع.الف. فرزند ع.، ۴۰ ساله، شغل آزاد، مقیم تهران، متأهل، دارای سابقه کیفری و بازداشت به لحاظ عجز از تودیع وثیقه، دایر بر: ۱. سرقت یک دستگاه خودروی پراید به شماره انتظامی ...، ۲. سرقت دستگاه های کامپیوتر (ECU) شکات، ۳. سرقت یک جفت پلاک انتظامی، ۴. الصاق پلاک دیگر به خودرو، ۵. تخریب پلاک خودروی سرقتی حسب شکایت شکات آقایان و خانم ها: ۱. م.ک. یک دستگاه خودروی پراید ...، ۲. ر.م. یک دستگاه انژکتور و پنل و پخش صوتی و مدارک، ۳. م.ف. انژکتور ECU و ۴. ح.الف.ECU و دو جفت باند ۵. س.ش. یک دستگاه ECU و ۶. م.ح. ۷. م.و. ۸. م.د. ۹. الف.د. ۱۰. ح.الف. ۱۱. م.م. ۱۲. ع.ر. ۱۳. ع.ن. ۱۴. الف.الف. ۱۵. ع.ب. ۱۶. ن.چ. ۱۷. م.ش. ۱۸. ک.ب. ۱۹. ق. س. ۲۰. ح. ت. ۲۱. ی. ص. ۲۲. م. ف. ۲۳. م. ش. ۲۴. ق. ص. ۲۵. ح. گ. ۲۶. الف.ر. ۲۷. م.الف. ۲۸. م.ن. ۲۹. ع.ش. ۳۰. ح.الف. ۳۱. ع.د. ۳۲. م.ک. ۳۳. ش.ک. ۳۴. ج.ز. ۳۵. ع.س. ۳۶. س.ن. ۳۷. م.د. ۳۸. الف.ز. ۳۹. ر.ص. ۴۰. ح.خ. ۴۱. م.ط. ۴۲. م.ش. ۴۳. س.م. ۴۴. ذ.ن. ۴۵. الف.خ. ۴۶. ح.ع. ۴۷. ج.ص. ۴۸. ج.ب. همگی سرقت دستگاه کامپیوتری ECU و ۴۹. آقای ح.گ. سرقت یک دستگاه باطری. در خصوص اتهام آقای ص.خ. فرزند م.، ۴۰ ساله، مقیم تهران، شغل آزاد و متأهل و دارای سابقه کیفری و بازداشت به لحاظ عجز از تودیع وثیقه دایر بر تحصیل (خریداری) سه دستگاه (ECU) مسروقه، دادگاه با توجه به محتویات پرونده و تحقیقات به عمل آمده و موضوع کیفرخواست شماره ۹۸۲-۹۰ صادره از دادسرای ناحیه ۱۴ تهران و گزارش ضابطین و کشف اموال مال باختگان ردیف های اول الی چهارم و تحویل به آنها و اعتراف متهمان به ارتکاب بزه های انتسابی در محضر دادگاه و سایر قرائن منعکس در پرونده بزهکاریشان را محرز دانسته و مستندا به مواد ۴۷ و ۶۶۱ و ۶۶۷ و ۶۷۷ و ۶۶۲ و ۷۲۰ قانون مجازات اسلامی حکم به محکومیت متهم ردیف اول به تحمل سه سال حبس تعزیری و تحمل ۷۴ ضربه شلاق تعزیری بابت سرقت و رد عین یا مثل یا قیمت اموال مسروقه در حق مالباختگان و تحمل یک سال حبس تعزیری بابت الصاق پلاک دیگری روی اتومبیل مسروقه پراید و تحمل شش ماه حبس تعزیری بابت تخریب پلاک خودرو و متهم ردیف دوم به تحمل دو سال حبس تعزیری با احتساب ایام بازداشت قبلی و تحمل ۷۴ ضربه شلاق تعزیری صادر و اعلام می گردد. با توجه به جرایم ارتکابی متهمین، دادگاه با اختیارات حاصله از ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی از باب تتمیم مجازات متهم ردیف اول را به مدت ۵ سال به منع اقامت در تهران و اقامت اجباری در شهرستان ایرانشهر و متهم ردیف دوم را به مدت دو سال به منع اقامت در تهران و اقامت اجباری به مدت یاد شده در شهرستان رودان استان هرمزگان محکوم می نماید. رأی صادره حضوری و ظرف مدت بیست روز پس از ابلاغ، قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم تجدیدنظر استان تهران می باشد.

رئیس شعبه ۱۱۲۴ دادگاه عمومی جزایی تهران کیالاشکی

رأی دادگاه تجدیدنظر استان

در این پرونده آقای ع.الف. به طرفیت شکات پرونده از دادنامه ۲۵۰۹۶۴ ۱۸/۸/۹۰ شعبه ۱۱۲۴ دادگاه عمومی جزایی تهران که در مهلت مقرر قانونی تجدیدنظرخواهی نموده است که به موجب دادنامه فوق الذکر تجدیدنظرخواه از جهت سرقت اتومبیل پراید و وسایل مکشوفه از ماشین پراید و انژکتورها و کامپیوتر ماشینهای شکات و تخریب پلاکها و استفاده از پلاک مسروقه به مجازاتهای مقرره در دادنامه بدوی و تتمیم تعزیر و رد اموال به شرح مذکور در دادنامه حسب مواد استنادی قانونی در دادنامه بدوی محکوم گردیده است. حال با توجه به گزارش اولیه مأمورین کاشف و وسایل مکشوفه و اظهارات تجدیدنظرخواه و اظهارات شکات و شکوائیه های شکات جرم ارتکابی تجدیدنظرخواه از جهت سرقت اتومبیل پراید و ابزار و وسایل از اتومبیل های شکات از پنل ضبط و انژکتور کامپیوتر و وجوه نقدی و مدارک و اسناد و پلاک ماشین با تخریب کاپوت و شیشه ماشین و در بعضی از سرقتها استفاده از پلاک مسروقه محرز میباشد که بخشی از وسایل و ابزار و مدارک و اسناد مسروقه و اتومبیل مسرقه به مالباختگان مسترد گردیده است و با توجه به اینکه سارق چهار سابقه سرقت داشته است با استناد به مواد ۶۵۶ قانون مجازات اسلامی از بند ۳ آن و ۶۶۱ و ۶۶۷ و ۷۲۰ قانون مجازات اسلامی بر تعیین مجازات و رد اموال مسترد نشده شکات یا قیمت و مثل آن برای جرم سرقت اتومبیل و ابزار و وسایل ماشینهای شکات توأم با تخریب با رعایت بند ۳ از ماده ۲۲ قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب و ماده ۴۷ قانون مجازات اسلامی و با اختیار از تبصره ۴ ماده ۲۲ قانون تشکیل دادگاههای عمومی و انقلاب ایرادی وارد نمیباشد و اما جرم تخریب پلاک مسروقه و تخریب کاپوت یا شیشه ماشینها از مقدمات جرم سرقت محسوب و جرم مستقل تلقی نمیگردد و طبق بند یک از قسمت ب از ماده ۲۵۷ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری نقض و طبق ماده ۱۷۷ قانون مذکور تبرئه میگردد. و اما جرم ارتکابی استفاده از پلاک مسروقه و تعیین مجازات برای آن به مدت شش ماه حبس با اختیار حاصل از تبصره ۲ ماده ۲۲ قانون تشکیل دادگاههای عمومی و انقلاب حسب ماده استنادی قانونی ذکر شده ایرادی وارد نمیباشد و با توجه به اینکه مجازاتهای تعیین شده مؤثر در بازدارندگی خواهد بود تتمیم تعزیر حذف میگردد و با این ترتیب رأی صادره راجع به سرقت و استفاده از پلاک مسروقه با اصلاحی که صورت گرفت بلااشکال میباشد و طبق بند الف از ماده ۲۵۷ قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب رأی تأیید میگردد و این رأی قطعی است.

رئیس شعبه ۴۱ دادگاه تجدیدنظر استان تهران مستشار دادگاه

قنبری قاسمی

در این پرونده آقای ع.الف. محکوم علیه قطعی دادنامه ۵۱۳۶ -۲۵/۱۰/۹۰ شعبه ۴۱ دادگاه تجدیدنظر استان تهران و دادنامه ۱۰۰۰۵۱۴-۲۱/۴/۹۱ شعبه ۱۰۳۵ دادگاه عمومی جزایی تهران و دادنامه ۳۰۰۹۲۱-۱۸/۱۰/۸۹ شعبه ۱۱۵۴ دادگاه عمومی جزایی تهران و با توجه به دادنامه ۱۱۲۶-۱۴/۱۲/۸۹ ناظر بر دادنامه ۳۰۰۹۲۱-۱۸/۱۰/۸۹ تقاضای اعمال ماده ۱۸۴ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری را نموده در اجرای بند ب از ماده فوق الذکر آرای صادره فوق الذکر نقض می گردد و با توجه به اینکه یک ششم حبس مقرر در دادنامه ۳۰۰۹۲۱-۱۸/۱۰/۸۹ طبق دادنامه ۱۱۲۶-۱۴/۱۲/۸۹ تقلیل یافته است به ۳۵ ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق و رد اموال مسروقه به شرح در دادنامه های فوق الذکر اگر مسترد نگردیده باشد بابت جرایم سرقت های موضوع ماده ۶۵۶ و ۶۶۱ قانون مجازات اسلامی و استفاده از پلاک دو ماشین دیگر موضوع ماده ۷۲۰ قانون مجازات اسلامی ۱۳۷۵ محکوم می گردد و رأی قطعی است .

رئیس شعبه ۴۱ دادگاه تجدیدنظر استان تهران مستشار دادگاه

قنبری قاسمی

مواد مرتبط