نقض دادرسی عادلانه و ضمانت اجرا کیفری آن از منظر قانون ایین دادرسی کیفری 1392: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''نقض دادرسی عادلانه و ضمانت اجرا کیفری آن از منظر قانون ایین دادرسی کیفری 1392''' نام مقاله ای از مهری زمان زاده بهبهانی و محسن رهامی و مرتضی ناجی زواره بوده که در دوره سیزدهم شماره چهل و نهم (پاییز 1399) فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی من...» ایجاد کرد)
 
(+ 8 categories using HotCat)
 
خط ۸۸: خط ۸۸:
* [[ماده 33 قانون جرایم رایانه ای]]
* [[ماده 33 قانون جرایم رایانه ای]]
* [[ماده واحده قانون احترام به آزادی های مشروع و حفظ حقوق شهروندی]]
* [[ماده واحده قانون احترام به آزادی های مشروع و حفظ حقوق شهروندی]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1399]]
[[رده:فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی]]
[[رده:مقالات دوره سیزدهم شماره چهل و نهم فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی]]
[[رده:مقالات مهری زمان زاده بهبهانی]]
[[رده:مقالات محسن رهامی]]
[[رده:مقالات مرتضی ناجی زواره]]
[[رده:مقالات حقوق کیفری]]
[[رده:مواد قرمز]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۸ اکتبر ۲۰۲۴، ساعت ۲۳:۲۰

نقض دادرسی عادلانه و ضمانت اجرا کیفری آن از منظر قانون ایین دادرسی کیفری 1392 نام مقاله ای از مهری زمان زاده بهبهانی و محسن رهامی و مرتضی ناجی زواره بوده که در دوره سیزدهم شماره چهل و نهم (پاییز 1399) فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی منتشر شده است.

چکیده

قانون آیین دادرسی کیفری1392 به بیان پاره ای از اصول دادرسی عادلانه و در معنای اخص حقوق دفاعی متهم پرداخته است . نقض دادرسی عادلانه ضررهای مادی و معنوی در پی دارد که تصویب ضمانت اجرا برای نقض ان ضروری است . ضمانت اجراهای متنوعی مانند ضمانت اجرا کیفری ، انتظامی ، لزوم جبران خسارت ، بطلان تحقیقات یا ادله ، ساز و کاری برای رعایت دادرسی عادلانه میباشند . ما در این تحقیق، با تاکید به رعایت حقوق دفاعی متهم ، به بررسی ضمانت اجرا کیفری نقض دادرسی عادلانه پرداخته ایم. نتایج بدست آمده نشان میدهد ق ا د ک در موادی از جمله مواد 2 ، 3 ، 4 ، 5 ، 48 ، 50 ، 51 ، 52 ، 55 ، 60 ، 91 ، 93 ، 94 دادرسی عادلانه را مورد پذیرش قرار داده است و نقض این اصول توسط مقامات قضایی و ضابطین با ضمانت اجرا کیفری مقرر در مواد 570، 572، 575، 578، ، 582 ،597 ،583 ق تعزیرات 1375 روبرو است. ق.ا.د.ک در کنار شناسایی حقوق دفاعی متهم و تعیین ضمانت اجرا برای نقض آن، کاستی هایی دارد از جمله عدم حکم صریح مبنی بر بطلان تحقیقات و ادله ناشی از شکنجه مگر در صورت وجود موارد مذکور در تبصره ماده 455، بند ب ماده 464، همچنین عدم وجود حکم صریح در جبران زیان معنوی اشی از نقض دادرسی عادلانه، عدم تکلیف ضابطین به اعلام حق سکوت مذکور در ماده 197 به متهم، انسجام بخشیدن و یکدست کردن قوانین مربوط به ضمانت اجرا کیغری و جبران خسارت و بطلان ادله و تحقیقات در موارد نقض دادرسی عادلانه که در حال حاضر بسیار پراکنده هستند، مطرح می شوند.

کلیدواژه ها

  • ضمانت اجرا
  • دادرسی عادلانه
  • حقوق دفاعی متهم
  • اصول دادرسی
  • نقض اصول دادرسی
  • ضمانت اجرا کیفری

مواد مرتبط