رای دادگاه درباره ایراد جرح عمدی حین سرقت (دادنامه شماره ۹۲۰۹۹۷۰۲۶۹۷۰۰۸۳۰)
شماره دادنامه | ۹۲۰۹۹۷۰۲۶۹۷۰۰۸۳۰ |
---|---|
تاریخ دادنامه | ۱۳۹۲/۰۹/۱۷ |
نوع رأی | رأی شعبه |
نوع مرجع | دادگاه تجدیدنظر استان |
گروه رأی | رای کیفری |
موضوع | ایراد جرح عمدی حین سرقت |
قاضی | ناصری نژاد محمدعلی زاده اشکلک علی اکبر میرزاخانی |
چکیده دادنامه و رای دادگاه درباره ایراد جرح عمدی حین سرقت: ایراد جرح عمدی حین سرقت موجب تشدید مجازات سرقت است و مجازات علی حده ندارد.
رأی دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقایان ۱- ح.ق. فرزند س.، متولد ۱۳۷۱، شغل آزاد، باسواد، اهل و مقیم تهران، تبعه ایران، دارای سابقه کیفری، مجرد، آزاد با قرار تودیع وثیقه دایر بر شرب خمر، مشارکت در سرقت مقرون به آزار و ایراد جرح عمدی با چاقو نسبت به آقای ع.ب. ۲- م.ح. فرزند ک.، متولد ۱۳۷۴، شغل آزاد، باسواد، اهل و مقیم تهران، تبعه ایران، فاقد محکومیت کیفری، مجرد، آزاد با قرار قبولی کفالت دایر بر شرب خمر و مشارکت در سرقت مقرون به آزار ۳- الف.ط. که به لحاظ عدم دسترسی، مشخصات بیشتری از وی در دسترس نمی باشد دایر بر مشارکت در سرقت مقرون به آزار و ایراد ضرب و جرح عمدی نسبت به آقای م.ن. ۴- س.ن. که به لحاظ عدم دسترسی، مشخصات بیشتری از وی در دسترس نمی باشد دایر بر مشارکت در سرقت مقرون به آزار موضوع شکایت آقایان الف.غ.، ع.ب. و م.ن.؛ از توجه به جامع محتویات اوراق پرونده، شکایت شکات، گزارش مرجع انتظامی، نحوه دستگیری، نظریه پزشکی قانونی، کشف چاقو از ید متهم ح.ق.، اقرار صریح و مقرون به واقع متهمان ردیف اول و دوم و متواری بودن متهمان ردیف سوم و چهارم دادگاه بزه انتسابی به نامبردگان را محرز و مسلم تشخیص داده، فلذا مستندا به مواد ۱۶۵، ۱۷۴، ۶۵۲، ۶۶۷، تبصره ماده ۶۱۴، بند ب ماده ۴۸۴، بند ۲ ماده ۴۸۰ و ۴۸۳ قانون مجازات اسلامی متهم ردیف اول آقای ح.ق. را به جرم شرب خمر به تحمل هشتاد ضربه شلاق حدی و به جرم مشارکت در سرقت مقرون به آزار با لحاظ بند ۵ ماده ۲۲ قانون مجازات اسلامی (به لحاظ ابراز ندامت و پشیمانی) به تحمل یک سال حبس و تحمل پنجاه ضربه شلاق تعزیری و به جرم ایراد جرح عمدی با چاقو به تحمل شش ماه حبس و از بابت جراحت (نافذه) ناحیه قدامی فوقانی بازوی چپ به پرداخت ده درصد دیه کامل در حق آقای ع.ب. ظرف یک سال از زمان وقوع بزه و متهم ردیف دوم آقای م.ح. را به جرم شرب خمر به تحمل هشتاد ضربه شلاق حدی و به جرم مشارکت در سرقت مقرون به آزار با لحاظ بند ۵ ماده ۲۲ قانون مجازات اسلامی (به لحاظ ابراز ندامت و پشیمانی) به تحمل شش ماه حبس و تحمل سی ضربه شلاق تعزیری و متهم ردیف سوم آقای الف.ط. را به جرم مشارکت در سرقت مقرون به آزار به تحمل ده سال حبس و تحمل ۷۴ ضربه شلاق تعزیری و از بابت؛ ۱- جراحت (دامیه) بخیه شده ابروی چپ به پرداخت دو درصد دیه کامل ۲- کبودی زیر چشم چپ به پرداخت سه هزارم دیه کامل در حق آقای م.ن. ظرف یک سال از زمان وقوع بزه و متهم ردیف چهارم آقای س.ن. را به جرم مشارکت در سرقت مقرون به آزار با رعایت تبصره ماده ۴۲ قانون مجازات اسلامی به لحاظ میزان مداخله وی در حصول بزه به تحمل یک سال حبس و پنجاه ضربه شلاق تعزیری و هم چنین کلیه متهمان نامبرده را به رد وجوه مسروقه به مبلغ ۰۰۰/۳۰۰/۵ ریال در حق مال باخته آقای م.ن. و مبلغ ۰۰۰/۰۰۰/۶ ریال در حق مال باخته آقای ع.ب. به طور مشترک و مساوی محکوم و اعلام می دارد. با توجه به کشف و استرداد موتورسیکلت مسروقه و گوشی تلفن همراه به ترتیب به مال باختگان آقایان الف.غ. و م.ن. در مرجع انتظامی دادگاه در باب رد اموال مسروقه مذکور مواجه با تکلیفی نمی باشد. رأی صادره در باب محکومیت آقایان ح.ق. و م.ح. حضوری و ظرف بیست روز پس از ابلاغ، قابل اعتراض در دادگاه محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد. و اما درخصوص محکومیت آقایان الف.ط. و س.ن. غیابی و ظرف ده روز پس از ابلاغ، قابل واخواهی در این دادگاه و پس از انقضای مهلت مذکور ظرف بیست روز قابل اعتراض در دادگاه محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
دادرس شعبه ۱۰۱ دادگاه عمومی جزایی بخش چهاردانگه میرزاخانی
رأی دادگاه تجدیدنظر استان
تجدیدنظرخواهی محکوم علیه بدوی آقای ح.ق. با وکالت آقای د.س. و تجدیدنظرخواهی محکوم علیه بدوی آقای م.ح. فرزند ک. از دادنامه شماره ۵۰۱۲۸۴ مورخ ۲۹/۱۱/۱۳۹۱ دادگاه عمومی جزایی شعبه محترم ۱۰۱ بخش چهاردانگه که به موجب آن مشارالیهما به دلیل شرب خمر و شرکت در سرقت مقرون به آزار منجر به جرح حسب مورد به تحمل مجازات محکوم شده اند وارد نیست زیرا اساس دادنامه بدوی یعنی احراز بزهکاری تجدیدنظرخواهان با نحوه دستگیری و اظهارات دفاعی آن ها سازگار است. النهایه اولا چون شکات محترم بدوی آقای ع.ب. و آقای م.ن. نسبت به محکوم علیه آقای ح.ق. گذشت کرده اند، مجازات پرداخت دیه و هم چنین تکلیف آقای ق. به رد مال این شکات محترم از مجموع مجازات وی حذف می شود. ثانیا: نظر به این که وقوع جرح عمدی در سرقت مقرون به آزار سبب تشدید مجازات است و مستوجب مجازات علی حده نیست، کیفر شش ماه حبس نیز از مجموع مجازات آقای ح.ق. حذف می شود و با این اصلاحات و تغییرات به استناد تبصره ۴ ماده ۲۲ قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب رأی بر تأیید دادنامه معترض عنه در نتیجه صادر می گردد. این رأی قطعی است .
رئیس شعبه ۶۳ دادگاه تجدیدنظر استان تهران مستشار دادگاه
علی زاده اشکلک ناصری نژاد
مواد مرتبط
- ماده ۴۸۴ قانون مجازات اسلامی
- ماده ۲۲ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۰
- ماده ۴۲ قانون مجازات اسلامی
- ماده ۲۲ قانون مجازات اسلامی