رای دادگاه درباره توهین از طریق ایجاد مزاحمت تلفنی (دادنامه شماره ۹۵۰۹۹۷۰۲۲۵۰۰۰۹۲۷)

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای دادگاه تجدیدنظر شماره
شماره دادنامه۹۵۰۹۹۷۰۲۲۵۰۰۰۹۲۷
تاریخ دادنامه۱۳۹۵/۱۰/۰۷
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعدادگاه تجدیدنظر استان
گروه رأیرای کیفری
موضوعتوهین از طریق ایجاد مزاحمت تلفنی
قاضیداداشی
مرادزاده

چکیده دادنامه و رای دادگاه درباره توهین از طریق ایجاد مزاحمت تلفنی: توهین از طریق ارسال پیامک و ایجاد مزاحمت تلفنی مصداق تعدد معنوی جرم است و صرفا"مجازات مزاحمت تلفنی به عنوان مجازات اشد اعمال می شود.

رأی دادگاه بدوی

در خصوص اتهام س. الف.ز.ط. ۴۰ ساله اهل سراب ساکن اسلامشهر متاهل فاقد سابقه کیفری و ازاد به قید صدور قرار قبولی کفالت دایر برایجاد مزاحمت تلفی-توهین و تهدید موضوع شکایت ۱- س. الف.ز.ط. ۲- س. الف.ز.ط. نظر به محتویات پرونده شکایت شکات تحقیقات معموله ،پاسخ استعلام واصله از اداره مخابرات مربوطه- گزارش مرجع انتظامی اظهارات و اقرار صریح متهم و دفاعیات غیرموثر وی کیفرخواست صادره از طرف دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۱۰تهران و سایرقرائن و امارات مستفاد از اوضاع و احوال موجود در پرونده بزهکاری ایشان محرز و مسلم است عمل مجرمانه ایشان منطبق است با ماده۶۴۱-۶۰۸-۶۶۹ قانون مجازات اسلامی متهم موصوف را با رعایت ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ و تبصره ۳ ماده مذکور و وجود جهات تخفیف از جهت اتهام ایجاد مزاحمت تلفنی به چهارماه حبس تعزیری از جهت اتهام توهین به پانصد هزار ریال جزای نقدی از جهت اتهام تهدید به تحمل سیزده ماه حبس تعزیری محکوم می نماید. رای صادره حضوری محسوب ظرف بیست روز پس ازابلاغ قابل تجدیدنظردر محاکم محترم تجدید نظر استان تهران می باشد.

رئیس شعبه ۱۱۸۰ دادگاه عمومی تهران -توکلی

رأی دادگاه تجدیدنظر استان

در این پرونده خانم س. الف.ز.ط. با وکالت آقای ع. ق.به عنوان تجدیدنظرخواه ، به اتهام های مزاحمت تلفنی ، توهین و تهدید ف حسب شکایت آقای س. الف.ز.ط. و خانم س. الف.ز.ط. به موجب دادنامه شماره ی ۹۴-۱۷۳ به تاریخ ۹۴/۳/۹ شعبه ۱۱۸۰ دادگاه عمومی جزایی مجتمع قضایی قدس تهران ، در خصوص اتهام مزاحمت تلفنی به چهار ماه حبس تعزیری و در مورد اتهام اهانت به پانصد هزار ریال و در مورد اتهام تهدید به تحمل سیزده ماه حبس محکوم گردیده است. محکومیت متهم یا تجدیدنظرخواه ،مستدل به پاسخ استعلام رسیده از اداره مخابرات، گزارش مرجع انتظامی و اظهارات و اقرار صریح متهم و دفاع های نا موثر وی بوده است . وکیل محترم تجدیدنظرخواه در دفاع از موکل خود بیان داشته است منشاء بروز اختلاف و دعوا و شکایت علیه موکل وی ، ناشی از مسائل مربوط به تقسیم ارث می باشد که موجب اختلاف های شدید خانوادگی و حرمت شکنی بین یکدیگر شده است و با اقدام های نامعقول و ناصواب درصدد حل و در واقع تشدید اختلاف می گردند . موکل از یک سو به دلیل فشار های روانی ناشی از این اختلاف ها و ابتلا به افسردگی مزمن و از سوی دیگر که مهمتر است با داشتن یک فرزند دختر مبتلا به بیماری داون که یک معلولیت ذهنی و جسمی است ، افسرده و ناراحتی روحی و روانی دارد و تحت درمان روانپزشکی است، همچنین در جلسه دادگاه به موضوع تعدد معنوی بزه های انتسابی اشاره داشته که دادگاه محترم تعدد مادی تلقی نموده است. این دادگاه پس از رسیدگی و بررسی و مشاوره ، نظر به محتویات پرونده به استناد بند ب ماده ی ۴۵۵ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۹۲/۱۲/۴ با نقض دادنامه در خصوص محکومیت اتهام تهدید ، به استناد ماده ۱۲۰ قانون مجازات اسلامی مصوب ۹۲/۲/۱ و اصل ۳۷ قانون اساسی رأی بر برائت متهم صادر و اعلام می گردد .در خصوص اتهام های اهانت ومزاحمت تلفنی با رعایت به ماده ۱۳۱ قانون مجازات اسلامی مصوب ۹۲/۲/۱ با توجه به اینکه اهانت و فحاشی از طریق پیامک و تلفن انجام گرفته است ، در واقع این دو عنوان اتهامی فعل و رفتار واحد تلقی خواهد شد، به استناد بند پ ماده ۴۵۵ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۹۲/۱۲/۴ با نقض دادنامه در خصوص دو اتهام اهانت و مزاحمت تلفنی ، به استناد ماده ۶۴۱ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۵/۳/۲ ، با اعمال مجازات شدیدتر ، و با رعایت ماده ۳۷ و بند پ ماده ۳۸ قانون مجازات اسلامی مصوب ۹۲/۲/۱، به لحاظ اوضاع و احوال خاص موثر در ارتکاب جرم، دادگاه متهم (خانم س. الف.ز.ط. )را به نه میلیون ریال (معادل نهصد هزار تومان) جریمه جایگزین یکصدروز حبس ، مستند به ماده ۶۶ و بند الف ماده ۸۶ ناظر بر بند الف ماده ۸۳ قانون مجازات اسلامی ۱۳۹۲ ، محکوم می نماید این رأی به استناد ماده ۴۴۳ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۹۲۱۳۹۲ قطعی است.

مستشاران شعبه ۴۹ دادگاه تجدیدنظر استان تهران

محمد داداشی- رضا مرادزاده