حکمرانی و تنظیمگری پلتفرم‌های ویدئویی در ایران: از منازعه بر سر نهاد متولی تا تعدیل محتوا

نسخهٔ تاریخ ‏۹ اکتبر ۲۰۲۴، ساعت ۰۰:۰۰ توسط Fariba-Ranjbar (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «'''حکمرانی و تنظیمگری پلتفرم‌های ویدئویی در ایران: از منازعه بر سر نهاد متولی تا تعدیل محتوا''' نام مقاله ای از حسین حسنی بوده که در شماره دهم دوره پنجم (مهر 1403) فصلنامه حقوق فناوری های نوین منتشر شده است. == چکیده == هدف این مقاله بحث دربارۀ چا...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

حکمرانی و تنظیمگری پلتفرم‌های ویدئویی در ایران: از منازعه بر سر نهاد متولی تا تعدیل محتوا نام مقاله ای از حسین حسنی بوده که در شماره دهم دوره پنجم (مهر 1403) فصلنامه حقوق فناوری های نوین منتشر شده است.

چکیده

هدف این مقاله بحث دربارۀ چالش‌ها و منازعات قانونی و فنّاورانه با موضوع حکمرانی و تنظیمگری پلتفرم‌های ویدئویی کاربرساخته است. در این مقاله، با تمرکز بر خدمت ویدئویی آپارات نشان خواهیم داد که چگونه موضوع تنظیمگری محتوا در ایران، به یک چالش حقوقی تبدیل شده است. تنظیمگری پلتفرم‌های ویدئویی در ایران، خواه پلتفرم‌هایی که خدمت ویدئوی درخواستی اشتراکی را ارائه می‌کنند و خواه پلتفرم‌هایی که واسطۀ اشتراک‌گذاری محتوای کاربرساخته هستند، برخی مناقشه‌های قانونی را ایجاد کرده است. این مناقشه سطوح مختلفی دارد: سطح اول آن به تعریف محتوای ویدئویی مرتبط است. نمود اصلی آن تداوم اختلاف در تعریف «صوت و تصویر فراگیر است». تعیین نهاد تنظیمگر سطح دوم مناقشه را شامل می‌شود. تأسیس ساترا و اختلاف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان صداوسیما درمورد نهاد متولی این حوزه از این نظر درخور ملاحظه است. سطح سوم این مناقشه دربارۀ شیوۀ تعدیل محتواست. این مقاله با ملاحظۀ این سطوح مختلف، نشان می‌دهد چگونه این مناقشه‌ها در سطح تعدیل محتوا ظهور پیدا کرده‌اند. ارائۀ یک قانون جامع ارتباطات در ایران، با تأسیس یک نهاد کلان تنظیمگر، که تحولات فنّاورانه رسانه را مدنظر داشته باشد، تصمیم‌گیری دربارۀ تعیین حدود و مسئولیت‌های کاربران یا پلتفرم‌ها و نیز توسعۀ سازوکار تعدیل محتوا پیشنهادهای اصلی این مقاله است.

کلیدواژه ها

  • حکمرانی پلتفرم‌ها
  • تنظیمگری. تعدیل محتوا
  • محتوای کاربرساخته
  • پلتفرم‌های اشتراک‌گذاری ویدئو

مواد مرتبط