ماده 113 قانون مالیات های مستقیم

از ویکی حقوق
نسخهٔ تاریخ ‏۱۹ آوریل ۲۰۲۳، ساعت ۱۸:۱۵ توسط Soroush (بحث | مشارکت‌ها) (ایجاد مدخل در ماده 113 قانون مالیات های مستقیم)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

ماده 113 قانون مالیات های مستقیم: ماليات مؤسسات كشتيراني و هواپيمايي خارجي بابت كرايه مسافر و حمل كالا و امثال آنها از ايران به طور مقطوع عبارت است از پنج‌ درصد كليه وجوهي كه از اين بابت عايد آن‌ ها خواهد شد اعم از اين كه وجوه مزبور در ايران يا در مقصد يا در بين راه دريافت شود.نمايندگي يا شعب مؤسسات مذكور در ايران موظفند تا بيستم هر ماه صورت وجوه دريافتي ماه قبل را به اداره امور مالياتي محل تسليم و ماليات متعلق را‌ پرداخت نمايند. مؤسسات مذكور از بابت آن گونه درآمدها مشمول ماليات ديگري به عنوان ماليات بر درآمد نخواهند بود. هر گاه شعب يا نمايندگي‌ هاي‌ مذكور صورت‌ هاي مقرر را به موقع تسليم نكنند يا صورت ارسالي آنها مطابق واقع نباشد در اين صورت ماليات متعلق بر اساس تعداد مسافر و حجم‌ محمولات علي‌ الرأس تشخيص داده خواهد شد.

تبصره - در مواردي كه ماليات متعلق بر درآمد مؤسسات كشتيراني و هواپيمائي ايراني در كشورهاي ديگر بيش از 5 % كرايه دريافتي باشد با‌ اعلام سازمان ذيربط ايراني، وزارت امور اقتصادي و دارائي موظف است ماليات شركتهاي كشتيراني و هواپيمائي تابع كشورهاي فوق را معادل نرخ‌ مالياتي آنها افزايش دهد.

مشاهده ماده قبلی

مشاهده ماده بعدی

نکات توضیحی

از نکات توضیحی این ماده میتوان بیان داشت که در این ماده به یکی از انواع مالیات های تکلیفی پرداخته شده است و همچنین مطابق این ماده نمایندگی یا شعب موسسات کشتی رانی و هواپیمایی خارجی بخش هایی هستند که مکلفند تا بیستم هرماه صورت وجوه دریافتی در ماه پیشین را به حوزه مالیاتی محل تسلیم کنند و مالیات مربوط را پرداخت نمایند.[۱]

منابع

  1. محسن برزوزاده. مالیات های تکلیفی. چاپ 1. ثنای دانش، 1394.  ,شماره فیش در پژوهشکده حقوق و قانون ایران: 6487932