ماده 227 قانون مالیات های مستقیم

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو

ماده 227 قانون مالیات های مستقیم: در مواردي كه اظهارنامه و ترازنامه و حساب و سود و زيان مؤدي حسب مورد قبول مي‌شود و همچنين پس از تشخيص علي‌الرأس و‌صدور برگ تشخيص، چنانچه ثابت شود مؤدي فعاليت‌هايي داشته است كه درآمد آنرا كتمان نموده است و يا اداره امور مالياتي در موقع صدور برگ ‌تشخيص از آن مطلع نبوده‌اند ماليات بايد با محاسبه درآمد ناشي از فعاليت‌هاي مذكور تعيين و مابه‌التفاوت آن با رعايت مهلت مقرر در ماده 157 اين‌قانون مطالبه شود.

مواد مرتبط

نکات تفسیری دکترین ماده 227 قانون مالیات های مستقیم

بر اساس این ماده رائه دلایل ضعیف در امور گزارشگری مالیاتی و اعلام نظر غیر کارشناسی ممنوع است وتشخیص مالیات می بایست با رعایت کلیه جوانب امر، توجه به دلایل، اسناد و مدارک ابرازی و در صورت لزوم استماع موشکافانه مودی انجام پذیرد. به بیان روشن تر ماموران مالیاتی نمی توانند با معیار قرار دادن اطلاعات غیر متقن مانند سوایق عملکرد مودیان اقدام به تشخیص مالیات نمایند. همچنین فراید تشخیص باید برای مودی نیز روشن و بی ابهام باشد.[۱]

نکات توصیفی هوش مصنوعی ماده 227 قانون مالیات های مستقیم

  1. اگر اظهارنامه و ترازنامه و حساب و سود و زیان مؤدی پذیرفته شود، سپس کشف شود که مؤدی درآمدی را کتمان کرده است، مالیات باید محاسبه شود.
  2. پس از تشخیص علی‌الرأس و صدور برگ تشخیص، اگر مشخص شود مؤدی فعالیت‌هایی با درآمد کتمان شده داشته است، مالیات باید اصلاح شود.
  3. اداره امور مالیاتی در زمان صدور برگ تشخیص ممکن است از برخی درآمدهای مؤدی بی‌اطلاع بوده باشد.
  4. مالیات باید با توجه به درآمد ناشی از فعالیت‌های کشف شده مجدداً محاسبه و مطالبه شود.
  5. رعایت مهلت مقرر در ماده 157 قانون مالیات‌های مستقیم ضروری است.

منابع

  1. حسین عبدالهی و غلامرضا مولابیگی. حقوق مالیاتی با رویکرد تحلیلی-کاربردی. چاپ 1. جنگل، 1400.  ,شماره فیش در پژوهشکده حقوق و قانون ایران: 6404992

مشاهده ماده قبلی

مشاهده ماده بعدی