ماده 30 قانون مالیات های مستقیم

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو

ماده 30 قانون مالیات های مستقیم: (منسوخه 31/04/1394)- اداره امور مالیاتی مربوط مکلف است اظهارنامه مؤدیان را طبق مقررات این فصل رسیدگی و ارزش اموال را تشخیص و به شرح زیر عمل کند :

الف - در صورتی که جمع ارزش اموال مشمول مالیات اظهار شده در اظهارنامه با ارزش تعیین شده همان اموال توسط اداره امور مالیاتی بیش از پانزده درصد اختلاف نداشته باشد اظهارنامه را قطعی تلقی و مراتب را ظرف شش ماه به مؤدی ابلاغ نماید.

ب - در صورتی که اختلاف بیش از پانزده درصد باشد و همچنین درمواردیکه وراث یا نماینده قانونی آنها و سایر کسانی که طبق مقررات این قانون مکلف به دادن اظهارنامه هستند از تسلیم اظهارنامه خودداری کنند یا در اظهارنامه قسمتی از اموال را ذکر ننمایند مالیات متعلق را بر طبق مقررات این قانون تشخیص و به مودی ابلاغ کند.

تبصره (منسوخه 27/11/1380)- هر گاه وراث ظرف یک ماه از تاریخ اخطار کتبی اداره امور مالیاتی از ارائه اموال به منظور ارزیابی خودداری نمایند اداره امور مالیاتی نسبت به تعیین بهای اموال رأساً اقدام خواهد نمود. مشاهده ماده قبلی مشاهده ماده بعدی

مواد مرتبط

نکات توصیفی هوش مصنوعی ماده 30 قانون مالیات های مستقیم

  1. ماده 30 قانون مالیات های مستقیم مربوط به نحوه رسیدگی به اظهارنامه‌های مالیاتی است.
  2. در صورتی که اختلاف ارزش اموال اظهار شده و ارزش تعیین‌شده توسط اداره امور مالیاتی کمتر از پانزده درصد باشد، اظهارنامه قطعی تلقی می‌شود و موضوع به مؤدی ظرف شش ماه ابلاغ می‌شود.
  3. اگر اختلاف بیش از پانزده درصد باشد یا مؤدی از تسلیم اظهارنامه خودداری کند، مالیات طبق مقررات تعیین و به مؤدی ابلاغ می‌شود.
  4. وراث یا نمایندگان قانونی موظف به تسلیم اظهارنامه هستند و در صورت تخلف، مالیات بر اساس مقررات محاسبه می‌شود.
  5. تبصره (منسوخه) اشاره به این دارد که در صورت عدم همکاری وراث در ارائه اموال برای ارزیابی، اداره امور مالیاتی می‌تواند به‌طور مستقل اقدام به تعیین بهای اموال کند.
  6. ماده مربوط به مالیات بر دارایی و مالیات بر ارث می‌باشد.