ماده ۵۷ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
بدون خلاصۀ ویرایش
(ابرابزار)
خط ۱: خط ۱:
'''ماده ۵۷ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری''' (اصلاحي 1402/02/10): آراء شعب ديوان كه بدون دخالت شخص ثالث ذي نفع در مرحله دادرسي، صادر شده، در صورتي كه به حقوق شخص ثالث، خلل وارد نموده باشد، ظرف دو ماه از تاريخ اطلاع از حكم، قابل اعتراض است. اين اعتراض در شعبه رسيدگي كننده به پرونده، مطرح مي شود و شعبه مزبور با بررسي دلايل ارائه شده، مبادرت به صدور رأي مي كند. در صورتي ‌كه رأي مربوط به شعبه تجديد نظر باشد، قطعي و در صورتي‌ كه از شعبه بدوي صادر شده‌ باشد، قابل تجديد نظر است.  
'''ماده ۵۷ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری''' (اصلاحی ۱۴۰۲/۰۲/۱۰): آراء شعب دیوان که بدون دخالت شخص ثالث ذی‌نفع در مرحله دادرسی، صادر شده، در صورتی که به حقوق شخص ثالث، خلل وارد نموده باشد، ظرف دو ماه از تاریخ اطلاع از حکم، قابل اعتراض است. این اعتراض در شعبه رسیدگی کننده به پرونده، مطرح می‌شود و شعبه مزبور با بررسی دلایل ارائه شده، مبادرت به صدور رأی می‌کند. در صورتی که رأی مربوط به شعبه تجدید نظر باشد، قطعی و در صورتی که از شعبه بدوی صادر شده باشد، قابل تجدید نظر است.


== پیشینه ==
== پیشینه ==
[[‌ماده 26 قانون راجع به شورای دولتی]] مصوب 1339 مقرر می‌داشت: «احکام [[شورای دولتی]] که به حقوق [[شخص ثالث|شخص ثالثی]] خلل وارد آورده از طرف شخص ثالث در مرجع صادرکننده حکم قابل [[اعتراض]] است.».{{مواد قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری}}
[[ماده ۲۶ قانون راجع به شورای دولتی]] مصوب ۱۳۳۹ مقرر می‌داشت: «احکام [[شورای دولتی]] که به حقوق [[شخص ثالث|شخص ثالثی]] خلل وارد آورده از طرف شخص ثالث در مرجع صادرکننده حکم قابل [[اعتراض]] است.».{{مواد قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری}}


[[رده: مواد قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری]]
[[رده:مواد قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری]]
[[رده:اعتراض شخص ثالت]]
[[رده:اعتراض شخص ثالت]]
[[رده:مهلت اعتراض شخص ثالث]]
[[رده:مهلت اعتراض شخص ثالث]]

نسخهٔ ‏۲۵ اکتبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۴:۲۷

ماده ۵۷ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری (اصلاحی ۱۴۰۲/۰۲/۱۰): آراء شعب دیوان که بدون دخالت شخص ثالث ذی‌نفع در مرحله دادرسی، صادر شده، در صورتی که به حقوق شخص ثالث، خلل وارد نموده باشد، ظرف دو ماه از تاریخ اطلاع از حکم، قابل اعتراض است. این اعتراض در شعبه رسیدگی کننده به پرونده، مطرح می‌شود و شعبه مزبور با بررسی دلایل ارائه شده، مبادرت به صدور رأی می‌کند. در صورتی که رأی مربوط به شعبه تجدید نظر باشد، قطعی و در صورتی که از شعبه بدوی صادر شده باشد، قابل تجدید نظر است.

پیشینه

ماده ۲۶ قانون راجع به شورای دولتی مصوب ۱۳۳۹ مقرر می‌داشت: «احکام شورای دولتی که به حقوق شخص ثالثی خلل وارد آورده از طرف شخص ثالث در مرجع صادرکننده حکم قابل اعتراض است.».